Обладнання для харчоблоку: вимоги та особливості вибору
Наявність харчування і його якість завжди роблять серйозний вплив на вибір на користь того або іншого навчального закладу. Звичайно, в основному мова йде про дитячих садках та школах, однак слід врахувати, що і в ВУЗах без їдальні справа не обходиться.
Щоб ваш заклад утримував пальму першості, необхідно подбати про якісне обладнання для харчоблоку, адже крім очевидних плюсів у плані іміджу, вимоги до такого блоку в місцях громадського користування і дитячих установах закріплені законодавчо.
У даній статті ми розповімо про те, як правильно вибирати мийні ванни, холодильні шафи тощо, а також про основні вимоги до холодильного, нейтрального обладнання для харчоблоку.
Основні вимоги до нейтрального і холодильного устаткування
Перш, ніж перейти до переліку основних вимог, необхідно уточнити, що обладнання для харчоблоку в будь-якому закладі поділяється на нейтральне (мийні ванни, обробні столи, стелажі та інше), яке зазвичай проводиться з нержавіючих сталей, а також на холодильне. До останнього відноситься весь перелік агрегатів (від кімнат до холодильних шаф для напоїв), розрахованих на збереження харчових продуктів. Головних вимог до всіх перерахованих вище виробів не так вже й багато, але їх дотримання повинно бути найсуворішим:
- виготовлення з безпечних для здоров'я матеріалів;
- максимальна простота миття та дезінфекції;
- стійкість і міцність (важливо для безпеки персоналу, що працює на кухні).
І, звичайно, для харчоблоків різних типів знадобиться різний перелік обладнання.
Так що перш, ніж купувати столи і холодильники, визначитеся, чи буде ваша кухня працювати на сировину, напівфабрикатах або ж ваша установа передбачає наявність буфету-роздавальної.
Як вибрати якісні мийні ванни і холодильні шафи?
Приступаючи до оновлення обстановки у вашому харчоблоці, або замовляючи нові мийні ванни, холодильні шафи та повний перелік нейтрального обладнання для кухні в школі, дитячому садку або закладі громадського харчування, постарайтеся врахувати наступні фактори:
- репутація виробника (навряд чи ви зможете самостійно перевірити якість сталі, з якої зроблені стелажі або рівень складання холодильних агрегатів, так що надійний виробник дуже важливий);
- вартість обладнання (відомо, що жадібний платить двічі, і маленька економія може обернутися штрафами, регулярними витратами на ремонт і навіть проблемами зі здоров'ям у тих, хто харчується їжею, приготованою в такому харчоблоці);
- рівень навантаження (якщо обладнання потрібно в харчовий блок маленького дитячого садка сімейного типу, чи вам знадобитися потрійна мийна ванна, або холодильники неосяжних розмірів. Так навіщо платити більше?).
Ефективна робота будь-якого харчоблоку залежить від ретельного і завчасного планування. І його потрібно починати вже на етапі замовлення обладнання.
Преимущества оборудования для пищеблока под заказ
Если вы уверены в производителе нейтрального или холодильного оборудования, договорились о цене и четко представляете себе специфику и темп будущей работы — вы на финишной прямой. Однако прежде, чем жать кнопку «Купить», рекомендуем уточнить возможность изготовления оборудования под заказ. Как правило, серьезные торговые марки в данной сфере предлагают такие услуги. На стоимость это влияет незначительно, а порой и вовсе не влияет. При цьому ви зможете отримати холодильні шафи і мийні ванни для харчоблоку, які будуть ідеально відповідати вашим запитам і дозволять максимально використовувати весь відведений простір.